Lunchrecepten
De meeste Nederlanders eten brood bij hun lunch. Niets mis mee, maar soms is het leuk en lekker om te variëren toch? Daarom hieronder wat inspiratie.
De belangrijkste tip die we je willen geven is: probeer zoveel mogelijk voor volkoren producten te kiezen! Volkoren producten bevatten namelijk meer vezels en voedingsstoffen en geven hierdoor sneller een verzadigd gevoel in vergelijking met witte meelproducten.
Ingrediënten voor 2 personen:
Bereidingswijze:
Kook de quinoa volgens de verpakking. Snijd de peer, watermeloen en (geiten)kaas in blokjes. Snipper de ui en hak de walnoten fijn. Voeg alle gesneden ingrediënten toe aan de gekookte (en afgegoten) quinoa. Voeg de rucola sla toe en en een snufje peper/zout.
Ingrediënten:
Bereidingswijze:
Kook het ei. Besmeer de wrap met Philadelphia light. Snijd de komkommer, en het gepeld ei in plakjes en de paprika in reepjes. Beleg de wrap met zalm, gekookt ei, sla en komkommer en rol deze op. Serveer om de lunch compleet te maken met wat yoghurt/kwark en fruit.
Ingrediënten:
Bereidingswijze:
Besmeer de pistolet met philadelphia light (of hummus), beleg met de vis en sla/groentes naar keuze! Eetsmakelijk
Ingrediënten per persoon:
Bereidingswijze:
Snijd de zongedroogde tomaat, tomaat en komkommer in stukjes. Serveer met de sla op een bord. Snijd de ui, paprika en champignons: bak de groentes kort voor. Voeg een scheut teriyakisaus toe en
wok het geheel nog 1-2 minuten. Rooser ondertussen de pijnboompitjes en snijd de avocado. Voeg alles toe aan de salade op het bord!
Varieer tip: Vervang de helft van de champignons door wat gamba's, kipstukjes of biefstukpuntjes!
Ingrediënten voor 1 persoon:
Bereidingswijze:
Kook de (amandel)melk, voeg zodra deze kookt de havermout en de banaan (in plakjes gesneden) toe en laat 1 minuut zachtjes doorkoken, roer af en toe door. Voeg aan het einde 1 theelepeltje
amandelpasta of pindakaas toe en roer door de havermout. Serveer met een handje noten.
Ingrediënten voor 1 persoon:
Bereidingswijze:
Rooster het brood (optioneel) en kook het ei.
Maak de avocado spread:
- Snij de have avocado in blokjes en prak deze fijn
- Snij de tomaat en ui heel fijn en meng met de avocado
- Voeg een snufje peper toe
Verdeel de avocado spread samen met het ei over je brood.
Ingrediënten:
Bereidingswijze:
Besmeer de volkoren wrap met (zelfgemaakte) tomatensaus, beleg met groente naar keuze en tot slot nog wat kaas en/of eventueel vleeswaren/vis naar keuze. Plaats 10 minuten in de oven op 200
graden.
Ingrediënten voor 1 persoon:
Bereidingswijze:
Snij de witlof in 4 delen en verwijder de harde kern, kook 3 minuten voor. Maak ham/witlof rolletjes en leg in de ovenschaal. Klop het ei los en giet over de witlof. Beleg met plakjes tomaat en
bestrooi met de geraspte kaas. Plaats 20 minuten in de oven op 180 graden. Tip: bestrooi met wat Italiaanse kruiden.
Ingrediënten voor 4 muffins:
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Klop de eieren en met een scheutje halfvolle melk en voeg de ingrediënten en kruiden toe. Verdeel het mengsel over 4 cupcake-vormpjes. Bak de muffins 25
minuten in de oven.
Variatietip: de basis is melk met ei, verder kun je allerlei dingen toevoegen. Spekjes met spinazie en kaas is bijvoorbeeld ook een lekkere variant.
Ingrediënten voor 2 personen:
Bereidingswijze: was de spinazie en dep deze goed droog. Snijd de komkommer en snoeptomaatjes in stukjes en meng deze door de spinazie. Voeg een dressing gemaakt van olijfolie met citroensap toe en maak de salade af met stukjes de gerookte zalm, een gekookt ei en een handje pijnboompitten.
Ingrediënten voor 2 personen:
Bereidingswijze:
Snijd de appel en meng deze met kaneel naar smaak. Bak de appel tot dat deze zacht is in een koekenpan of in de oven.
Kluts het ei met de melk en vanillearoma. Wentel hierin de boterhammen één voor één en bak hier traditionele wentelteefjes van in een koekenpan.
Ingrediënten voor 4 porties:
Bereidingswijze:
Snijd de augurk, rode ui en appel fijn in kleine stukjes. Meng dit door het blikje tonijn samen met de yoghurt en mayonaise.